XIII POŻEGNANIE WAKACJI
W RUDAWCE RYMANOWSKIEJ
23-25.08.2013r
XIII Regionalny Czempionat Konia Huculskiego
Krajowa Wystawa BydŁa Simentalskiego
KRAJOWA Wystawa
Ras Rodzimych
Program imprezy:
Piątek 23.08.2013r.
- 12:00
- Otwarcie stajni
- Przyjazd ekip do godziny 16:00
- 16:00
- Przegląd weterynaryjny koni
- 18:00
- Odprawa techniczna
- 19:30
- Wieczór Huculski - Występ zespołu "Wilcze Echa"
Dolna Polana, Sobota 24.08.2013 r.
- 8:00
- Czempionat Hodowlany koni huculskich - Ocena płytowa
- 13:00
- Występ Orkiestry Dętej
- 13:30
- Oficjalne otwarcie
- 15:00
- Ścieżka huculska koni młodych
- 17:30
- Konkurs skoków przez przeszkody
- 19:00
- Występ zespołu "GANG MARCELA"
- 20:30
- Wieczór hodowców
- Degustacja podkarpackiej wołowiny
- Pokaz sztucznych ogni
- Dyskoteka
Górna Polana, Sobota 24.08.2013 r.
- do 9:00
- Zwózka bydła i zwierząt ras rodzimych
- 10:30
- Ocena bydła simentalskiego
- 13:00
- Pokaz cieliczek - 'Młody hodowca'
- 14:30
- Konferencja "IMPROFARM" - Poprawa produkcji oraz
procesów zarządzania w rolnictwie poprzez transfer
innowacji"
- Prezentacja zwierząt ras rodzimych
- Festiwal Podkarpackiej Wołowiny - konkursy, wykłady,
degustacje
- Wręczenie dyplomów uczestnictwa dla hodowców
Dolna Polana, niedziela 25.08.2013 r.
- 7:30
- MSZA ŚWIĘTA
- 9:00
- Ścieżka huculska - konkurs eliminacyjny
- 13:00
- Prezentacja koni ras rodzimych
- 13:30
- Konkurs zaprzęgów parokonnych
- 15:0)
- Pokaz ratownictwa
- 16:00
- Ogłoszenie wyników
- Nagradzanie zawodników i hodowców koni
- 17:00
- Występ zespołu 'CZEREHAT'
- 18:00
- 'BOSKIE TORSY'
Górna Polana, niedziela 25.08.2013 r.
- 10:30
- Prezentacja zwierząt ras rodzimych
- Konferencja "IMPROFARM" - Poprawa produkcji oraz
procesów zarządzania w rolnictwie poprzez transfer
innowacji"
- Festiwal Podkarpackiej Wołowiny - konkursy, wykłady,
degustacje
- 13:30
- Prezentacja Czempionów i nagradzanie hodowców bydła
Simentalskiego
- 13:30
- Nagradzanie młodych hodowców
- 13:00
- Prezentacja Czempionów i nagradzanie hodowców bydła
Simentalskiego
- 14:00
- Podsumowanie konkursów kulinarnych w ramach
Festiwalu Podkarpackiej Wołowiny